Kunstenaar Reijnders, Bram

Bram Reijnders

De werken zijn in de hoogste kwaliteit gezeefdrukt door Peter Wilms in India. Er zijn vele bijzondere elementen in verwerkt zoals oude handgeschreven brieven, foto’s en diverse andere spannende oude documenten. Allemaal vanuit verschillende landen en verschillende tijden naar Brazilië gestuurd.

Bram Reijnders  stelt hiermee vragen over hoe tijd en ruimte beperkingen opleggen, het verlangen om die te overstijgen, veelzijdig te zijn, diverse levens te leven en toch jezelf te blijven. Deze vraagstellingen zijn niet alleen zichtbaar in de verhalende kunstwerken, de wereldwijde elementen en productie over drie continenten van de kunstwerken, maar ook in het dynamische leven van de in Nederland en Brazilië woonachtige kunstenaar / kunstagent zelf.

Gekozen is voor een serie van drie grote werken (90x90cm). Elk thema kent 75 mono-prints welke vele oude unieke 3-D elementen bevatten die voor– en nabeschilderd zijn door de kunstenaar. Dit geeft een zeer originele uitstraling aan de werken met de titels “Journey to the center”, “Letter to harmony” en “White magic in turbulence”. De werken zijn gemaakt op aflopend handgeschept papier die zowel met als zonder glas gepresenteerd kunnen worden.

<< Terug