Kunstenaar Bosa, Dario

Dario Bosa

Sinds zijn 15e heeft Dario Bosa geschilderd en gebeeldhouwd. Bosa is een groot bewonderaar van kunstenaars als Van Gogh, Gustav Klimt en Antoni Tapies. Deze schilders inspireren hem tot op de dag van vandaag. Ondanks deze bewondering is het zoeken naar originele technieken bij uitstek een uitdaging voor deze kunstenaar. Dagen en nachten kan hij besteden aan het experimenteren met textuur en effecten.

In zijn recente serie “Free Rusty Spirit” gebruikt Dario Bosa een scala aan technieken. Op dichterlijke wijze weet hij deze te transformeren tot sprekende composities. In zijn werken verwerkthij onder andere oude documenten en zegels.

In zijn serie “Mystic People” maakt Bosa composities van dromende mensen in mystieke entourages. Hij werkt hierbij voornamelijk met het paletmes op een eenvoudige maar geraffineerde manier.

In de “Urban People”-serie verwerkt hij diverse materialen tot stoere composities van mensen in dynamische omgevingen, geïnspireerd door zijn reizen door Zuid-Amerika en Europa.

Dario Bosa is een veelzijdig kunstenaar, gedreven om zijn creativiteit te uiten op uiteenlopende wijzen. Al ruim twintig jaar werkt hij dagelijks aan mooie, unieke kunststukken. Zijn werk wordt getoond in galerieën in Brazilië, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland en behoort tot zowel particuliere als bedrijfscollecties over de hele wereld.

<< Terug