Kunstenaar Izolag, Rodrigo

Rodrigo Izolag

Rodrigo Izolag werkt met een bijzondere techniek waarin het reizen en fotograferen van bijzondere situaties een belangrijke eerste stap is. Hij grijpt de mooiste momenten van spelende kinderen, kinderen met een “attitude”, karakteristieke oude mensen of maatschappijkritische onderwerpen. Vervolgens schildert hij met acrylverf de afbeeldingen op schildersdoek dat hij beplakt met oude kranten, brieven en alles wat hij maar nodig vind om het doek “body” te geven. Met zijn virtuositeit, vaart, enorme gevoel voor compositie en doeltreffendheid in het schilderen, weet hij ons recht in ons hart te raken.

Rodrigo Izolag was student aan de “Escola de Bellas Artes” in Salvador de Bahia in Brazilië. Bij gebrek aan begrip voor zijn visie van de oude generatie leraren vertrok hij, samen met zijn vriendin Ananda Nahu, voortijdig van de kunstopleiding. Izolag legde zich toe op het illustreren van tijdschriften – zoals de Rolling Stone en Metropolis – en het schilderen van stadsmuren. Daarmee werd hij snel bekend, en werd zijn werk gebruikt voor politieke campagnes en door maatschappelijke organisaties.

Zijn schilderijen werden overal in galerieën tentoongesteld. Al spoedig volgde de weg naar de Europese kunstmarkt, waar zijn ster nog steeds reizende is.Rodrigo Izolag werkt samen met diverse gerenommeerde galerieën in Nederland, Zwitserland en Duitsland.

<< Terug