Kunstenaar Goede de, Wim

Wim de Goede – 1952

In de loop der jaren heeft hij een ontwikkeling doorgemaakt van traditioneel naar eigentijds realisme en daarbij een eigen stijl ontwikkeld die zowel verwant is aan het expressionisme als aan het impressionisme. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door een trefzekere toets, een forse penseelstreek, krachtige contrasten en een expressief kleurgebruik. Hij werkt vooral met olieverf maar ook met acryl, gouache of met gemengde technieken. Zowel de Bergense School als de Duitse expressionisten zijn daarbij belangrijke inspiratiebronnen.

Dat muziek als thema vaak terugkomt in zijn schilderijen heeft te maken met het feit dat hij naast zijn activiteiten als beeldend kunstenaar actief is als contrabassist/zanger in diverse groepen. Veel van zijn muziekschilderijen zijn uitgevoerd in gemengde techniek; acryl, aquarel, krijt en inkt.

De laatste jaren heeft hij zich vooral toegelegd op het Noord-Hollands landschap. Het zijn landschappen en stadsgezichten in olieverf met een eigen stijl en een bepaald onhollands kleurgebruik. Veel van zijn schilderijen van vooral Waterland, de Zaanstreek, Amsterdam en Kennemerland hebben hun bestemming gevonden in privé-interieurs en in collecties van verzamelaars.

<< Terug