Lijstenmakerij

J&L Lijstenmakerij Amersfoort
Aan het inlijsten zelf gaat een aantal stappen vooraf. Eerst adviseren wij u over welke lijst en eventueel passe-partout te kiezen. Belangrijk is dat het werk in de lijst goed tot zijn recht komt. Na de keuze van het profiel van de lijst, wordt het formaat bepaald. Daarna begint het eigenlijke werk. We zagen de lijst en zetten deze in elkaar. We bereiden het in te lijsten werk voor en snijden het glas op maat. Alles wordt in de lijst gelegd en daarna werken we het geheel af.

Klik hier Link naar instructie video's J&L lijstenmakerij voor een aantal instructie video’s!

GLAS

Werk op papier komt meestal in een passe-partout achter glas. Het glas houdt het werk stofvrij en beschermt het tegen andere invloeden. Ook 3-dimensionale objecten worden achter glas ingelijst.
Wij kunnen het werk achter verschillende soorten glas plaatsen. Er is keuze uit helder vensterglas, matglas en museumglas. Museumglas is extra helder en is voorzien van een niet spiegelende coating ook heeft het glas waar wij mee werken een UV-wering van 92%, zodat uw werk optimaal beschermd is.
Het werk bepaalt de keuze van de glassoort.

PASSE-PARTOUTS

Een passe-partout werkt beschermend doordat het een ruimte creëert tussen het werk en het glas. Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor een enkel passe-partout in wit of een kleur. Een dubbel passe-partout creëert meer diepte.
Al het passe-partout materiaal dat wordt gebruikt is 100% zuurvrij. Ook de bevestiging van het werk aan het passe-partout is zuurvrij. Het werk wordt zo in het passe-partout bevestigd dat het er altijd weer uit kan.

DOEK

Een beschilderd doek moet ‘ademen’ en daarom blijft de lijst aan de voor- en achterzijde open. Er komt geen glas voor.
Een doek komt altijd zonder passe-partout in de lijst. Er kan wel een zogenaamde inleglijst worden gebruikt om het werk visueel meer ruimte te geven. Deze inleg kan met de hand worden gekleurd of met bladgoud of bladzilver worden omlegd. Voor moderne schilderijen gebruiken we vaak een zogenaamde baklijst. Dat is een lijst waar het doek als het ware ingelegd wordt zonder dat de lijstrand over het werk heen valt.
Het kan zijn dat het doek moet worden opgespannen om het te kunnen inlijsten. Of dat het opnieuw op een spieraam moet worden gezet. Wij beschouwen dit als voorbereidend werk voor de lijstenmaker en doen dit in eigen huis.

BORDENHANGERS

Bordenhanger voorkant - J&L LijstenmakerijBordenhanger achterkant - J&L Lijstenmakerij

15-20 cm: € 3,85
20-30 cm: € 4,10
25-35 cm: € 4,35
36-46 cm: € 4,95