Lijstenmakerswedstrijd 2019

Voor komend jaar ga ik strijden om beste lijstenmaker van het jaar 2019 te worden. Graag ontvang ik jullie stemmen op de 2 ingezonden inlijst opdrachten.
De trein dendert voort helpen jullie mee om deze rijdende te houden
Hieronder de 2 linkjes en het neemt niet meer dan 1 minuut in beslag.

Vaste opdracht om zeefdrukjes “creatief doosje” in te lijsten

Hij heeft dit zo ingelijst dat het zowel staand als liggend opgehangen kan worden.

LINK
https://www.art-frame.nl/vaste-opdracht/?contest=photo-detail&photo_id=67499

Vrije opdracht om “speelgoed 3D” in te lijsten

De trein waarmee zijn vader vroeger gespeeld heeft dat is zo ingelijst dat het d.m.v. de voor klep te open de trein uit de lijst gehaald kan worden en desgewenst nog op het spoor gezet kan worden.

LINK
https://www.art-frame.nl/images-contest/?contest=photo-detail&photo_id=67497

 

Dealerdag 2017 in Slot Zeist

Een rondleiding door Marius van Dokkum door zijn tentoonstelling in het slot, een heerlijke lunch en de presentatie van de nieuwe Giclée collectie 2018 met maar liefst 90 nieuwe Giclées en 7 nieuwe kunstenaars t.w. Andreas Alba, Laetitia Broersma, Elvira Dik, Jacqueline Kasemier, Jan Kooistra, Roman Reisinger en Ans Smit.

Dealerdag 2017- Marius van Dokkum - Slot Zeist

Panorama Mesdag Museum – Den Haag

Écht het bezoeken waard!

J&L Lijstenmakerij-Nieuws-Panorama Mesdag Museum

Het Panorama Mesdag is het resultaat van de Belgische Panorama rage die rond 1875 losbarstte. Enkele Brusselse ondernemers wilden er een graantje van meepikken en vroegen Mesdag een ‘Haags maritiem Panorama’ te schilderen, waarschijnlijk op aanraden van Mesdags kunsthandelaar in Brussel. Met hulp van een aantal collega’s zette Mesdag zich in mei 1881 aan het beschilderen van het door de Belgen geleverde doek, met een hoogte van 14,5 en een lengte van 114,5 meter. Met behulp van een stramien van potloodlijnen brachten Mesdag en de zijnen de schetsen over op het doek. Hij werd verder bij het schilderen geholpen door Théophile de Bock (de duinen en de lucht in het zuiden) en, op bescheiden schaal, door Bernard Blommers, door zijn vrouw Sientje en vermoedelijk door twee Belgische decoratieschilders, Adrien Neybergh en Edmond Winandy, van wie niet meer bekend is dan hun naam.

Pierre Cardin Lijsten

J&L Lijstenmakerij is één van de uitverkoren dealers van Pierre Cardin lijsten. Pierre Cardin (1922) is een zeer veelzijdig ontwerper van o.a. kleding waaronder theaterkostuums, Haute couture, pakken voor The Beatles, brillen, horloges, armbanden en parfums.

Lees verder

Koninklijke Etalage

Ter gelegenheid van de troonswisseling hebben wij het Koningskoppel in een fraaie lijst gezet en met vlag en wimpel in de etalage gehangen. Dit alvast als voorloper op de nieuwe staatsieportretten van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Lees verder